Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

wakacje 2007
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: wakacje 2007

wakacje 2007 5 lata temu #262

Wybieram się razem z mężem i córką samochodem do Norwegii. Wstępnie moje plany wygladają następująco: ze Świnoujścia promem do Szwecji potem w kierunku Oslo i dalej na połnoc, aż na Lofoty. Potem droga 17 w kierunku Trondheim. potem chcemy zobaczyć Drogę Orłów, fiordy, Drogę Atlantycką, lodowiec. Na koniec Bergen i powrót do domu. Przewidywany czas podróży: 3 tygodnie. Zabieramy ze sobą namiot. Może ktoś ma jakieś cenne rady.
  • ania

Odp:wakacje 2007 5 lata temu #273

Plynac ze Swinoujsca do Ystad w poniedzialek jest promocja , za samochod osobowy i do 5 osob jest satala oplata. Pozatym nie przekraczajcie predkosci bo manadaty bardzo drogie a jesli nie macie drobnych na automatyczne bramki to kierujcie sie na bramke Manual
  • Robi

Odp:wakacje 2007 5 lata temu #283

Też rozważam Świnoujście-Ystad (670 pln za 5+samochod) najgorsze jest to, że będę wtedy w Ystad o 19.45, a jazda po nocy... no nie za bardzo.
  • Slawcio

Odp:wakacje 2007 5 lata temu #291

Ze Swinoujscia do Ystad plynie takze prom linii Polferries - wtedy wyplywasz o 23.30, a o 06.30 jestes w Szwecji.
Czasami duzo taniej wychodzi jednak Stena Line (Gdynia-Karlskrona), ale trzeba zamawiac bilety z wyprzedzeniem (czym wczesniej, tym taniej). Podrozujac noca radze uwazac na losie - pomimo ze prawie wszedzie sa siatki ochronne przed zwierzyna, bylam swiadkiem bardzo przykrego wypadku na autostradzie, nikomu nie zycze...
Udanego wyjazdu i niezapomnianych wrazen, tylko i wylacznie, pozytywnych!
  • Ligeja

Odp:wakacje 2007 5 lata temu #324

Ja wszystkie przydatne rady opisałam w dziale \"Jak przetrwać\" na mojej stronce (jest podlinkowana w moim podpisie)

Znajdziesz tam informacje, co warto zabrać ze sobą, gdzie i jakie jedzenie najlepiej kupować, żeby było dobrze i tanio, tudzież jak wyglądają kwestie noclegów. Tylko o ceny noclegów warto zapytać jeszcze gdzieindziej, bo te podane są aktualne na 2004 r.
  • Marta
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 0
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.52 sekundy